FAQ

Electrocasnice mari – informații de bază

La utilizarea dispozitivelor electrice mai mari, de exemplu, Intex PureSpa, mașini de spălat, cuptoare, etc. , este recomandabil să Vă convingeţi că instalația casei este corectă. Mai multe informații despre această problemă, veți afla în continuare:

Instalații electrice casnice

Instalația casei este alimentată cu energie electrică de la operatorul de rețea printr-o racordare în dulapul principal de alimentare din casă. Prin alimentare instalaţia casnică are o functie în descărcarea de energie electrică utilizată pentru dispozitivele electrice ale dumneavoastră. Firul sub tensiune, de asemenea, se numeşte şi "fază", iar firul de retur "zero". Cel de al treilea fir este pentru “împământare”. Împământarea se utilizează pentru ca dispozitivele să fie sigure la atingere. Unele dispozitive electrice folosesc această conexiune, dar nu toate dispozitivele trebuie să fie împământate.

Conexiunea

Conexiunea începe acolo unde cablurile intră în casa dumneavoastră: siguranța
principală este localizată imediat după conexiune. Siguranța principală determină
valoarea maximă a energiei electrice pe care o puteți utiliza în casa
dumneavoastră.

Conexiunea grupului

Conexiunea dumneavoastră este localizată în tabloul de distribuție din dulapul electric principal. Grupul este un circuit. Fiecare circuit este protejat de siguranțe, de obicei de 16 amperi. Fiecare grup este protejat de siguranțe sau întrerupătoare. Atunci când un anumit grup atrage prea multă energie electrică, circuitul este întrerupt.
Valoarea siguranței principale depinde de suma tuturor siguranțelor din dulapul de alimentare. Prin urmare, nu este recomandabil să adăugați grupuri. Dacă faceți acest lucru, cererea de moment ar putea fi atât de mare încât siguranța principală ar arde.

Contorul kWh și comutatorul circuitului

Între siguranța principală și placa de grup, de obicei sunt conectate contorul kWh și comutatorul de control al circuitului. Contorul KWh înregistrează energia pe care o utilizați.
Comutatorul circuitului compară cantitatea de energie electrică care curge prin fază cu cantitatea care curge retur prin "zero". Acest comutator întrerupe circuitul dacă diferența măsurată depăşeşte valoarea limită.

Vă rugăm să contactați un electrician calificat pentru a verifica toate grupurile și prizele din și în jurul casei.