FAQ

Informații generale și aplicația

La utilizarea dispozitivelor Wi-Fi, poate să apară o eroare sau imposibilitatea conectării dispozitivului la aplicație. În continuare sunt câteva informații generale despre utilizarea aplicației Wi-Fi și Intex SPA:

2,4 GHz şi 5 GHz

Majoritatea dispozitivelor are Dual-band. Asta înseamnă că transmit şi 2.4 GHz şi 5 GHz. Diferenţa dintre 2.4 GHz şi 5 GHz constă în:

  1. 2,4 GHz: este proiectat pentru rețele stabile. Majoritatea dispozitivelor electrice utilizate cu ajutorul reţelei Wi-Fi folosesc 2,4 GHz pentru o conexiune stabilă. De exemplu: difuzoare wireless, frigider, aspirator, Intex Spa etc.
  2. 5 GHz: este potrivit pentru dispozitivele care au nevoie de un flux de internet rapid. De exemplu: telefon mobil, iPad, laptop, PC, PlayStation etc.

Folosirea boost-erelor sau punctelor de acces

Boost-erul serveşte la amplificarea semnalului acolo unde este plasat amplificatorul. Când amplificatorul se plasează unde semnalul este slab, înseamnă că aţi amplificat semnalul. De obicei se plasează câteva boost-ere în locațiile în care semnalul este slab sau între această locație și router. Folosirea booster-ului poate împiedica SPA-ul să se conecteze la aplicație. Este de preferat să folosiți un cablu la punctul de acces.
Acestea sunt conectate prin cablu la router și se trimite semnalul Wi-Fi către o anumită zonă prin cablu. Acest lucru permite un semnal mai bun.

Puterea semnalului

Telefoanele mobile cu o vechime de până la 2 ani au ambele benzi: 2.4 GHz și 5 GHz. În cazul în care semnalul de 5 GHz este mai puternic, telefonul se va conecta automat la 5 GHz. IntexPureSpa și aplicația pot fi conectate la 2,4 GHz. Prin urmare, atunci când telefonul dvs. este conectat la 5GHz, nu se va putea conecta la SPA.

Telefonul dvs. trebuie să fie conectat la Wi-Fi pentru a putea conecta SPA la aplicație. Asigurați-vă că datele mobile sunt deconectate pentru a preveni conectarea automată a telefonului la datele mobile dacă semnalul Wi-Fi este slab. Se poate întâmpla ca telefonul mobil să se conecteze la internet şi să aibă doar 1 sau 2 linii de distanţă limită. Aplicaţia nu poate atunci fi conectată fiindcă semnalul este slab.

Pentru mai multe informații despre setările Wi-Fi și despre modul cum să le modificați, vă rugăm să contactați providerul dvs.

Dacă doriți să vă conectați Intex PureSpa cu aplicația Intex, există câteva elemente de luat în considerare. În continuare citiţi câteva sfaturi care vă pot fi utile dacă conexiunea eșuează:

Conectarea SPA cu aplicația

Asigurați-vă că aţi conectat aplicația și SPA prin rețeaua de 2,4 GHz. SPA-ul nu se poate conecta la rețeaua de 5 GHz. Asigurați-vă că SPA este aproape de router și că ați introdus parola Wi-Fi corectă. Dacă utilizați o rețea Wi-Fi ascunsă, aveţi grijă să nu mai fie ascunsă. SPA-ul nu se poate conecta la rețele ascunse.

Repornirea routerului

Probabil că routerul are o problemă, chiar dacă alte dispozitive încă funcţionează. Repornirea routerului poate rezolva această problemă. Majoritatea routerelor trebuie doar repornite prin deconectarea cablului de alimentare și conectarea din nou la priză. Consultați instrucțiunile referitoare la router pentru a găsi instrucțiuni cum să reporniți routerul.

Setări avansate ale routerului

SPA se poate conecta numai prin Wi-Fi folosind o bandă de rețea de 2,4 GHz. Majoritatea routerelor au o bandă duală care permite transmiterea ambelor rețele. Majoritatea telefoanelor vor selecta automat o rețea de 5 GHz. Nu orice telefon poate controla frecvența la care este conectat. Pentru a vă asigura că SPA-ul poate fi conectat, vă rugăm să faceți următoarele:

Opțiunea 1: Dezactivarea 5 GHz

Routerul poate fi ajustat la nevoi prin intermediul setărilor. În setările avansate ale routerului se poate alege 2.4 GHz. Telefonul mobil se va conecta apoi la o rețea Wi-Fi de 2,4 GHz. Pentru a regla aceste setări, vă rugăm să contactați providerul dvs.. Aveţi nevoie de 2,4 GHz doar pentru a conecta SPA-ul la un telefon mobil și Wi-Fi. Când SPA-ul este conectat și vizibil în aplicație, router-ul are voie să transmită din nou 5 GHz.

Opțiunea 2: Redenumirea frecvențelor Wi-Fi

Puteți crea 2 nume în setarea routerului. Unul pentru 2,4 GHz și unul pentru 5 GHz. În acest fel, puteți direcționa telefonul mobil să se conecteze doar la 2,4 GHz.

Pentru mai multe informații despre setările Wi-Fi și despre modul cum să le modificați, vă rugăm să contactați providerul dvs.